неділю, 26 листопада 2023 р.

Стиль виховання. Як виховувати та не зашкодити її психічному здоров’ю.

     



Першим університетом життя для дитини є сім'я, в якій народилася дитина. Основне батьківське завдання - виростити зрілу та відповідальну людину. І які б якості батьки не намагалися розвивали в дитині, головне - будувати виховання на любові.

    Існує безліч різних стилів сімейного виховання. Розуміння того, який стиль підходить саме вам, дозволить створити позитивну атмосферу, що сприяє особистісному зростанню, емоційному та інтелектуальному розвитку дитини.

ЩОРІЧНА ВСЕУКРАЇНСЬКА АКЦІЯ «16 ДНІВ ПРОТИ НАСИЛЬСТВА»

 24 листопада 2023 року стартує щорічна Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», метою якої є привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства в сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

Відеовізитівка проєкту

неділю, 8 жовтня 2023 р.

10 жовтня - день психічного здоров'я. Результати опитування та відео-лекція.

 

   


 Ментальне здоров’я – це стан фізичного, душевного і соціального добробуту, в якому людина може реалізувати власні здібності, протистояти звичайним життєвим стресам, продуктивно працювати і робити внесок в суспільне життя. Це коли наші емоції, дії, думки, тілесні відчуття усвідомлені, злагоджені, керовані, коли ми здатні розвиватися і пітримувати близькі стосунки, коли ми відчуваємо сенс і реалізацію, коли ми вміємо брати відповідальність і приймати рішення, коли ми реалізуємо свій потенціал і можемо витримати навантаження та стрес і адаптуємося до нової реальності.

    Поговоримо про те, що ж таке ментальне здоров’я, як собі допомогти та в кінці нашої відео-лекції я дам відповіді на запитання, які ви поставили

вівторок, 26 вересня 2023 р.

Види дитячої агресії: що робити батькам?

 ФІЗИЧНА АГРЕСІЯ. Як проявляється? https://www.school1.rv.ua/images/clip-art/psychologist/01.jpg

    Коли дитину хтось ображає або вона сердиться, їй хочеться завдати фізичної шкоди: штовхнути або вдарити.

Пам'ятка для батьків: як слід спілкуватися з дитиною в період адаптації.

 


  • Не карайте дитину й не гнівайтеся на неї за те, що вона плаче в момент розлуки з вами на порозі дошкільного закладу або ще вдома при згадці про необхідність йти до дитячого садка. Пам’ятайте, що дитина має право на таку реакцію. Водночас суворе нагадування дитині про те, що вона «обіцяла не плакати», теж зовсім не ефективне. Позаяк дитина цього віку ще не вміє тримати слово. Тож ліпше ще раз нагадайте їй, що ви невдовзі обов’язково прийдете й заберете її додому.

Адаптація дитини до умов ЗДО. Алгоритм.

  


 Дитина йде в дитячий садок. Напевно, немає батьків, які б не хотіли, щоб цей етап пройшов легко, спокійно, щоб малюк із задоволенням і без криків одразу ж пішов до дитсадка. Але так буває досить рідко. Частіше діти перші кілька днів або тижнів плачуть, не хочуть відпускати маму. І в цьому немає нічого незвичайного. Для дитини початок відвідування садка - це стрес. І наше з вами завдання пом'якшити його настільки, щоб він минув непомітно і без неприємних наслідків. 

    Тож пропонуємо вам 14 правил для батьків, щоб адаптація дитини пройшла якомога легше і швидше.

Стиль виховання. Як виховувати та не зашкодити її психічному здоров’ю.

       Першим університетом життя для дитини є сім'я, в якій народилася дитина. Основне батьківське завдання - виростити зрілу та відпов...